Sustainability




Sustainable management - our contribution to protecting the environment!


Today's business travellers, promoters and guests at events not only expect high-quality facilities and service, they also increasingly expect hotels to be managed sustainably and ecologically.

We are passionate about meeting our guests' wishes and expectations for “green” events and aim to provide them with an enjoyable experience while satisfying our own deeply-held commitment to our shared environment.

We were awarded the EMAS certification in 2013 for the sustainable environmental management of our hotel. We continue to uphold these standards through to the present day


  • by reducing our consumption of water and electricity (zero CO2 emissions since 2015);
  • avoiding packaging waste;
  • reducing our use of paper by digitising event documents and by sourcing office materials and printed products made from sustainably produced raw materials;
  • serving regional food - wherever possible of organic quality. For this we were awarded the “Taste the South” seal of quality in 2020.


Regular monitoring audits continuously demonstrate the compliance of our environmental protection measures and provide an incentive for us to keep striving to become even better

Konzept, Vermarktung, Design & Programmierung von myhotelshop | Copyright © 2022

Nachhaltigkeit

Nachhaltig wirtschaften – unser Beitrag für den Umweltschutz!

Geschäftsreisende, Veranstalter und Veranstaltungsteilnehmer stellen heute nicht nur hohe Erwartungen an Ausstattung und Service, sondern erwarten immer mehr, dass Hotels auch nachhaltig und ökologisch geführt werden.

Es ist uns eine Herzenssache, unser Handeln in Einklang zu bringen mit den Wünschen und Anforderungen unserer Gäste nach „grünem Tagen“ ohne auf Genuss verzichten zu müssen und einem guten unserer Umwelt verpflichtendem Gewissen.

Für die umweltorientierte Ausrichtung unseres Hotelbetriebes erhielten wir bereits 2013 die EMAS Zertifizierung und gewährleisten seither kontinuierlich:


  • die Reduzierung unseres Wasser- und Stromverbrauchs (seit 2015 keine CO2 Emission mehr)
  • die Vermeidung von Verpackungsmüll
  • die Reduzierung des Papierverbrauchs durch Digitalisierung der Veranstaltungsunterlagen sowie Büromaterialien und Druckerzeugnisse aus nachhaltig produzierten Rohstoffen
  • den Einsatz regionaler Lebensmitteln - wo immer es geht in Bioqualität – Auszeichnung mit dem Gütesiegel „Schmeck den Süden“ im Jahr 2020


Durch die regelmäßigen Überwachungs-Audits wird die Konformität unserer Umweltschutzmaßnahmen kontinuierlich deutlich und für unser unternehmerisches Handeln immer wieder ein Ansporn noch besser zu werden.

Konzept, Vermarktung, Design & Programmierung von myhotelshop | Copyright © 2022